Integrale Somatische Psychologie

Capaciteit opbouwen voor de belichaming van emoties

Integral Somatic Psychology™ (ISP™) is een benadering om de therapeutische resultaten te verbeteren door een grotere belichaming van emotionele aspecten van ervaringen en het daarmee samenhangende lijden aan emotionele pijn.

Integrale Somatische Psychologie is ontwikkeld door Raja Selvam, PhD. Het is een alomvattende benadering van belichaming op basis van zowel westerse als oosterse psychologie. Het wordt momenteel onderwezen in meer dan een dozijn landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Integrale Somatische Psychologie is geen andere benadering van therapie. Het is een aanvullende modaliteit die is ontwikkeld om de effectiviteit van psychologisch werk in elke therapeutische benadering te vergroten.

tiger

De 4 stappen van emotionele belichaming

1. De situatie:
Hier zullen we de details van de emotioneel uitdagende situatie onderzoeken.
2. De emotie:
Hier hebben we het over aangeboren weerstand die we allemaal hebben tegen onaangename emoties. En waarom het belangrijk is om onaangename emoties onder ogen te zien
3. De uitbreiding en de regelgeving:
Daarna breiden we de emotionele ervaring uit naar meer delen van het lichaam, om het lichaam en de emotie te reguleren. We werken met afweermechanismen in het lichaam, de hersenen of de energie van de cliënt met behulp van hulpmiddelen zoals bewustzijn, intentie, visualisatie, adem, beweging, zelfaanraking, aanraking van de therapeut, lichaamswerk of energiewerk.
4. De integratie:
Wanneer het vermogen om bij een emotie te blijven en deze te tolereren toeneemt.